iBeacon technologie

Wat is iBeacon technologie?

iBeacon is een technologie waarbij je door middel van pushnotificaties jouw doelgroep specifiek kunt informeren. Deze technologie laat mobile devices, door middel van Bluetooth Low Energy (LE), communiceren met iBeacons. Bluetooth LE is een vernieuwde versie van het alom bekende Bluetooth, waarbij zeer eenvoudig informatie van het ene apparaat kan worden over gedragen aan het andere apparaat. De voornaamste aanpassing van Bluetooth LE is dat deze vorm altijd op de achtergrond van de smartphone ingeschakeld blijft staan, zonder dat dit verdere gevolgen heeft voor de batterijduur van de smartphone. Een nieuwe vorm van technologie, wat de nodige kansen biedt binnen de wereld van digitale marketing.
De iBeacon transponder

De iBeacon, oftewel de hardware transponder bestaat uit een chip en een behuizing. Vele van de iBeacons bevatten een plakstrip waardoor de iBeacon eenvoudig op meerdere plaatsen te bevestigen is. De iBeacon chip heeft de mogelijkheid om berichten uit te zenden in drie ranges:


  • Immediate: binnen een aantal centimeters
  • Near: binnen een aantal meters
  • Far: verder dan 10 meters weg.

Een gemiddelde iBeacon heeft een maximale range van 70 meter waar binnen de technologie kan communiceren met smartphones (of mogelijk andere smart devices). Per iBeacon kunnen verschillende boodschappen geprogrammeerd worden, waardoor iemand die ver(der) weg is een andere boodschap ontvangt dan een persoon die zich binnen een aantal meter van de iBeacon bevindt.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van iBeacon binnen de retail branche? Beaconized denkt graag met uw mee in een vrijblijvende afspraak. Aan de hand van een oriënterend gesprek zetten we de ideeën graag om in een vrijblijvende offerte. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Beaconized NL
Heuvelring 108
5038 CL
Tilburg
The Netherlands
E-mail:
Tel: +31 13-7113708
Vul je naam in
Vul je e-mail in
Vul een bericht in
Bericht versturen