iBeacon voor events en festivals

De meeste muziekfestivals in Nederland beschikken inmiddels over een mobiele applicatie. Hiermee worden de bezoekers geïnformeerd over het festival terrein, de artiesten en overige festival informatie. iBeacon is een technologie die hier perfect op kan inhaken.

Festival routing

De meeste festivals communiceren voor aanvang een map van het festival terrein met een overzicht van alle podia, activaties, eetgelegenheden en sanitair. iBeacon technologie kan zeer eenvoudig helpen bij het communiceren van locaties. Door middel van Bluetooth Low Energy maakt de applicatie contact met de geplaatste iBeacon, waarna er bericht wordt verzonden naar de bezoeker.

Afhankelijk van de ingestelde range (immediatie, near of far) ontvangen de bezoeker een specifiek bericht. Dit bericht kan van alles omvatten, denk aan: welke DJ of act er op dit moment actief is, of wat de wachtrij bij de dames toiletten is. iBeacon voorziet op deze manier in de informatie behoeftes van de bezoeker. De te versturen berichten zijn eenvoudig aan te passen via een Content Management Systeem (CMS).

Benodigdheden voor iBeacon

iBeacon hardware is noodzakelijk om een iBeacon campagne op te zetten. De hardware bestaat uit iBeacon transponders (chip en behuizing), leverbaar door Beaconized.

Daarnaast dient de iBeacon software geïntegreerd te worden in een native mobiele applicatie. Beaconized beschikt over inhouse development specialisten. Hiermee biedt Beaconized een totaalpakket voor iBeacons campagnes (hard- en software). Daarnaast denken we ook graag mee over de conceptvorming voor uw festival of de invulling van het CMS.

Voordelen iBeacon

Het communiceren met de doelgroep via de iBeacon technologie levert uw organisatie de nodige voordelen op:
  • Informatievoorziening voor uw bezoekers;
  • Innovatieve manier van communiceren;
  • Creeren van extra online touchmomenten.


Vrijblijvende offerte

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van iBeacons op uw festival? Beaconized denkt graag met uw mee in een vrijblijvende afspraak. Aan de hand van een oriënterend gesprek zetten we de ideeën graag om in een vrijblijvende offerte. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van iBeacon binnen de retail branche? Beaconized denkt graag met uw mee in een vrijblijvende afspraak. Aan de hand van een oriënterend gesprek zetten we de ideeën graag om in een vrijblijvende offerte. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Beaconized NL
Heuvelring 108
5038 CL
Tilburg
The Netherlands
E-mail:
Tel: +31 13-7113708
Vul je naam in
Vul je e-mail in
Vul een bericht in
Bericht versturen